Nahkapaperi eli ”vegaaninahka”

Onko nahkapaperi sinulle materiaalina uusi tuttavuus? Tässä hieman lisätietoa, mitä tämä vegaaninahkaksikin kutsuttu matsku oikein on.

  • Nahkapaperi, kauppanimeltään myös SnapPap, on Saksassa kehitetty materiaali joka on 60% selluloosaa ja 40% lateksia (eli luonnonkumia). Eli materiaali ei ole eläinperäinen, vaikka siinä sana nahka esiintyykin 🙂
  • Muistuttaa nahkaa, ja on taipuista ja kestävä materiaali.
  • Nahkapaperi kestää 40 asteen konepesun. (joidenkin lähteiden mukaan jopa 60 asteen!) Pesussa paperi rypistyy hieman, ja saa vähän enemmän nahkamaisemman tekstuurin.
  • Materiaalia voi myös silittää silitysraudalla. Paperi siliää kun sen silittää kosteana ja höyryä käyttäen.
  • SnapPap soveltuu myös ompelemiseen. Siitä onkin tehty mm. laukkuja, lompakoita ja reppuja.

Piece of o mallistossa nahkapaperista on tällä hetkellä valmistettu Flow rannekoru. Aluksi rannekoru saattaa tuntua hieman jäykältä, mutta materiaali muotoutuu ja notkistuu käytössä. Jos koru kastuu välillä (esim. käsiä pestessä) se ei haittaa, sillä nahkapaperi kestää kosteutta.

Snap Pap vegaaninahka rannekoru.

Flow rannekoru on valmistettu vegaanisesta nahkapaperista.

Snap Pap:illa on myös omat nettisivut, mutta ne ovat saksankieliset. Itse en osaa saksaa, mutta jos sinä olet kielentaitaja niin tsekkaa sivut osoitteessa www.snap-pap.de (+onhan sivulla inspiroivia kuvia vaikka kieltä ei osaisikaan!)

Huom! Joillakin lateksi voi aiheuttaa allergisen reaktion. Lisää lateksiallergiasta voit lukea mm. sivulta allergia.fi